19 de novembre 2024

Sortida Fotogràfica de tardor al bosc de Merlí

 


Castanyeda de Merli

La Castanyeda de Merli, és un dels boscos de castanyers més espectaculars de Viladrau. Amb castanyers que poden tindre més de 500 anys, amb unes formes arquitectòniques de gran bellesa i per fer el lloc més encisador passa la riera de l'Erola pel costat dels castanyers amb petits salts d'aigua.

Com es pot arribar? (Es una posibilitat)

Cal anar fins a Viladrau i deixar el cotxe aparcat a l'avinguda Montseny prop de la rotonda i després agafarem el sender PR-C 205 que passa per darrere la masia Mas el Torrent, que va paral·lel pel costat del torrent sense travessar-lo. El sender està molt ben senyalitzat en tot el recorregut. La dificultat és baixa, ja que té suaus pujades i baixades.

Passarem pel Pont dels Segalars, és bastant ample, fins i tot passaria un cotxe. Travessar amb precaució no hi ha baranes, compte amb els nens.

En arribar a la masia Mas el Molins es troba la bifurcació del sender, continuar per l'esquerra, seguint la direcció a l'ermita de l'Erola.

Passarem pel costat de la masia de Can Bosc, continuarem pel sender fins arribar a l'ermita de l'Erola.

Heu d'estar molt atents!!! A uns 30 metres abans d'arribar a l'ermita hi ha un pal de fusta indicador del sender, just en aquest punt s'agafa el corriol que s'endinsa dintre del bosc fins arribar a la Castanyeda de Merli que queda a uns 100 metres.

Els castanyers més espectaculars i grans es troben a la part més alta, cal travessar tota la castanyeda per poder-los veure.

La ruta (Altre posibilitat)


La foto de grup


Antoni Limpo


Eloi Castilla


Jordi Campillo


Manel Villalba


Rosa Ypas


Raquel Limpo



05 de novembre 2024

Sortida Fotogràfica al monestir de Sant Cugat

 


MONESTIR DE SANT CUGAT

Descobriu un dels millors claustres d'Europa

El Monestir de Sant Cugat és un dels exponents més grans de l'art medieval de Catalunya. El Claustre és considerat una joia de l'escultura romànica, dels més importants d'Europa i un dels més ben conservats. Destaca la decoració dels seus 144 capitells únics. L´Església és un lloc privilegiat per poder observar clarament la transició del romànic al gòtic.

La construcció del Claustre comença cap a l'any 1190, gràcies a la donació testamentària de Guillem de Claramunt, que vol ser enterrat en aquest espai proper a la tomba del màrtir Cugat. Les edificacions del conjunt monàstic finalitzaran el 1220, deixant per a la posteritat una de les joies del romànic europeu.

El mestre d´obres del recinte és Arnau Cadell, també conegut pel lideratge de les obres del Claustre de la catedral de Girona. L'autor signa el Claustre de Sant Cugat en una petita làpida amb un capitell de l'angle nord-est, on trobem la representació del mestre esculpint un capitell. Aquest fet és doblement notable, ja que mai abans a la història de l'art català l'artista ha signat ni deixat cap autoretrat a les seves obres.

Cadascuna de les ales del Claustre fa uns trenta metres, la qual cosa dota el pati d'una superfície d'uns nou-cents metres quadrats. Cada galeria consta de tres sèries de cinc arcades, separades per contraforts. Les arcades se sostenen mitjançant dues columnes independents, construïdes amb pedra provinent de Girona. En total, el recinte té cent quaranta-quatre columnes i capitells, nombre altament simbòlic, que fa al·lusió a les mesures dels murs de la Jerusalem celestial, descrita al llibre de l'Apocalipsi.

També és simbòlica, igualment que funcional, la font- rentamans situada al centre del jardí, que evoca la idea del Paradís descrit al llibre del Gènesi i, alhora, gràcies al sortidor d'aigua, fa visible la unió del cel amb la terra.

https://visit.santcugat.cat/es/claustro-romanico/

La foto de grup

Alfons Campillo
Antoni Limpo

Àngela Ollé
Eloi Castilla
Jordi Campillo
Mª Àngels
Manel Villalba

Rosa Ypas

Carme Centrich








El Foto Fòrum de juny 2025