29 de setembre 2023

Taller pràctic Cianotípia

L'amic i col·laborador Enric Manonelles ens va fer de mestre en un taller de cianotípies que ens va regalar generosament. 

Ho va fer en dues fases, la primera de teoria, on ens va explicar els fonaments i misteris de la cianotípia, els aplicats alumnes vàrem prendre nota de totes les seves explicacions .

La segona va ser pràctica i ens vam mullar les mans (literalment) La primera part va ser la impregnació dels papers escollits amb les solucions A i B del procés, assecant a continuació el paper impregnat i guardant-lo en un sobre estanc a la llum. Tot aquest procés es realitza a les fosques. 

Amb el material ja a punt, tant el paper impregnat com el material que s'havia seleccionat per solaritzar aquest paper, ens vam dirigir en un dia assolellat a la terrassa del Casal, on un darrere l'altre vam anar fent la nostra pràctica personal. 

Alguns van utilitzar negatius de mida A4 impresos en acetat per a l'ocasió, altres van utilitzar diversos materials per col·locar damunt del paper en solaritzar-lo. 

Acabem amb el rentat i assecat del resultat del nostre experiment... Moltes gràcies Enric!

EL PROCÉS


TREBALL D'ALFONS


TREBALL DE LIMPO


TREBALL D'ELOI


TREBALL DE GUILLEM



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Compromís entitats i grups del Casal Font d'en Fargues amb el Residu Zero

El grup Racó de la Foto s'ha adherit al Compromís de les Entitats i els Grups del Casal de la Font d'en Fargues amb el Residu Zero. ...