Una gran escalinata que uneix l'entrada principal amb la capella, situada a la part més alta del cementiri, divideix el recinte en dues seccions. A cada costat es poden trobar blocs de nínxols, les tombes i els panteons monumentals inspirats en les torres que es van construir durant el segle XIX en aquest barri de la ciutat.
Un cementiri monumental
Catalogat com a bé cultural d'interès local, el cementiri de Sant Gervasi es va construir a mitjans del segle XIX com el cementiri del municipi de Sant Gervasi de Cassoles. Als seus 12.000 metres quadrats hi ha prop de 5.000 sepultures. Hi abunden els panteons monumentals, d'acord amb les cases acomodades que hi havia en aquest barri de la zona alta de Barcelona. Entre aquests destaca el panteó Cros, de l'arquitecte amb influències modernistes Joan Baptista Pons i Trabal.
Cementiri de gent il·lustre
Aquí descansen les restes de personatges catalans il·lustres, com el poeta Joan Maragall. Al seu panteó, de línies senzilles, es pot llegir, esculpit a la pedra: “Can Maragall”. També hi ha les restes de l'editor Víctor Seix Miralta, cofundador de l'editorial Seix Barral, o les dels arquitectes modernistes Lluís Domènech i Montaner i Cèsar Martinell. El músic Xavier Montsalvatge, el pintor Josep Guinovart o l'editor Josep Maria Castellet també hi són enterrats.
https://www.barcelona.cat/es/conocebcn/pics/el-cementiri-de-sant-gervasi-92086009473
Les fotos dels "Bitxos"
Les fotos de l'Alfons
Les fotos de l'Àngela
Les fotos de l'Eloi
Les fotos de'n Guillem
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada